Om oss

Mitt navn er Anita Havn Jensen og har designet og produsert plagg på strikkemaskin i mange år på hobbybasis. Jeg har nå tatt skrittet videre og har åpnet nettbutikken AHJ-strikkedesign, hvor jeg i første omgang nå legger ut basisplagg som poncho med løs hals, hettehalser, luer, pannebånd, skjerf, gensere, vester og tilbehør.

Trangen til å skape nye produkter og eksperimentere med strikketeknikker har vært spennende, og strikkemaskinene er nå mine arbeidsredskaper. Har hatt 2 spennende og kreative år på Universitet i Sørøst-Norge, «Kreativ maskinstrikking», utdanning på Kristiansand husflids skole (tegning, form og farge) samt diverse maskinstrikkekurs i Danmark.

Glade farger, godt håndverk, kreativitet og kvalitet, bærekraft og miljøbevissthet er stikkord i min strikkeproduksjon. Jeg eksperimenterer med de ulike strikketeknikkene og lar kontrastene som teksturene skaper spille mot hverandre – jamfør glattstrikket cape mot en tre-dimensjonal tekstur i den løse halsen. Noen av produktene kan brukes på begge sider, og skaper en ny variasjon av produktet, så her er det bare å prøve seg fram.

Jeg strikker i rene naturprodukter som merinoull, økologisk merinoull, alpakka, kasjmir, bomull, lin eller silke. Har også valgt å strikke i ullbouclegarn som inneholder 80% merinoull og 20 % syntetisk garn pga. den supre mykheten og lettheten dette garnet gir.

Målet med mine strikkeprodukter er formgiving og produksjon av produkter innen klær til den kvalitetsbevisste og kreative dame. Noen av produktene er også rettet mot menn og barn/ungdom (eksempelvis luer, hettehalser, skjerf).

Ved ønske om andre fargevalg eller spesielle ønsker vedr. størrelse så ta gjerne kontakt så kan jeg se om jeg kan hjelpe deg.